Fysik
Energi-masse formlen
04. marts 2004 af
Maria17 (Slettet)
En elektron "flyver" frem og tilbage mellem to poler. Spændingen: U=10^6 V. Elektronensmasse: m(e)=9,11*10^-31 kg.
Beregn delta-m for elektronen vha. Einsteins energi-masse formel.
----------
Indtil videre har jeg lavet dette:
Q=n*e=1*1,602*10^-19
E=U*Q=10^6 V * 1,602*10^-19 C = 1,602*10^-13.
delta-m = E/c^2=1,602*10^-13/((3,00*10^8 m/s)^2)=1,78*10^-30
-----
dog har jeg på fornemmelsen at det ikke er rigtigt... Er der nogen der lige vil se på det??
Beregn delta-m for elektronen vha. Einsteins energi-masse formel.
----------
Indtil videre har jeg lavet dette:
Q=n*e=1*1,602*10^-19
E=U*Q=10^6 V * 1,602*10^-19 C = 1,602*10^-13.
delta-m = E/c^2=1,602*10^-13/((3,00*10^8 m/s)^2)=1,78*10^-30
-----
dog har jeg på fornemmelsen at det ikke er rigtigt... Er der nogen der lige vil se på det??
Skriv et svar til: Energi-masse formlen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
