Matematik

Hjælp til Eksponentielle funktioner???

04. marts 2004 af maggie (Slettet)
Hej jeg var i fuld gang med min matematik, men så støde jeg ind på noget som jeg ikke kan helt huske hvordan man gør det.
Håber at der er en som der kan forklare mig hvad jeg gøre.
Ps: kan ikke helt finde ud af at skrive det ind på computeren, så jeg giver bare resultaterne som jeg fik det til at blive.

Om 2 eksponentielle funktioner f og g, oplyses at

f(3)=0,5 og f(7)=1,2
g(1)=1,5 og g(10)=0,2

Okay jeg har fået det til at give:

f´ til at blive til:

a=1,24
b=0,266

f(x)=b gange a*
Regneforskrift:
f(x)=0,266 gange 1,24*

g´til at blive til:

a=0,79
b=2,11

f(x)=b gange a*
Regneforskrift:
g(x) 2,11 gange 0,79*

Men jeg forstår ikke dette her:

Der står løs(gerne grafisk)hver af ligningerne:

f(x)=1,5
g(x)=0,5
f(x)=g(x)

Hvad er det jeg skal gøre nu her?

!D

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2004 af iB (Slettet)

Tegn stadset på logoritmisk papir, og aflæs (der står jeg, at du gerne må løse det grafisk)

Svar #2
04. marts 2004 af maggie (Slettet)

Ja ved jeg godt at der skal tegnes på et enkeltlogaritmisk papir. Men jeg ville vide hvorfor jeg skal fange an på det. Jeg forstår ikke helt hvad der menes med f(x)=1.5
hvor skal den frem komme i en ligning eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2004 af erdos (Slettet)

Ja.... Du skal finde den x-værdi, der giver funktionsværdien 1,5 og ved g(x)=0,5 er det 0,5.

g(x)=f(x) er skæringspunkterne, hvor du kan bestemme det grafisk, eller du kan sætte forskrifterne lig hinanden og isolere x.

Kalle

Svar #4
06. marts 2004 af maggie (Slettet)

1000 tak Kalle !D

Nu forstår jeg hvad jeg skal gøre ved den opgave. Ellers var jeg meget lost in space.

Også tak til dig iB

!D


Skriv et svar til: Hjælp til Eksponentielle funktioner???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.