Fysik
Udregning passer eller hvad ?
02. december 2006 af
Liiinee (Slettet)
Ovenstående (I,U)-karakteristik for A kan tilnærmet angives på formen:
y = ax + b <-> Up = -Ri*I +U0 .
Den tilhørende modstand Ri beregnes:
Der gælder Ri = -a (hældningskoefficienten)
-Ri = a = deltaY/deltaX = (0,64V – 1,4V)/(100mA – 10mA) * 1000 = -8,44ohm <->
Ri = -(-8,4) = 8,44ohm
Spændingen U0 = b beregnes. (I,U) = (10,1,4) indsættes i Up = -Ri*I +U0:
1,4 = -8,44ohm*0,01A + U0 <-> U0 = 1,484V
Imax (skæring med x-aksen) beregnes:
Up = 0 <-> -8,44ohm*I + 1,484V = 0 <-> I = 0,1758A
Imax = 175,8mA
Passer det ?
det første led? det giver da ikke så mange ohm ?? vel ?
y = ax + b <-> Up = -Ri*I +U0 .
Den tilhørende modstand Ri beregnes:
Der gælder Ri = -a (hældningskoefficienten)
-Ri = a = deltaY/deltaX = (0,64V – 1,4V)/(100mA – 10mA) * 1000 = -8,44ohm <->
Ri = -(-8,4) = 8,44ohm
Spændingen U0 = b beregnes. (I,U) = (10,1,4) indsættes i Up = -Ri*I +U0:
1,4 = -8,44ohm*0,01A + U0 <-> U0 = 1,484V
Imax (skæring med x-aksen) beregnes:
Up = 0 <-> -8,44ohm*I + 1,484V = 0 <-> I = 0,1758A
Imax = 175,8mA
Passer det ?
det første led? det giver da ikke så mange ohm ?? vel ?
Skriv et svar til: Udregning passer eller hvad ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
