Kemi
Beregning af pH i rent vand
03. december 2006 af
Quewer (Slettet)
Jeg har en meget lille opgave til i morgen (beregning af pH i rent vand), problemet er bare at jeg ikke var til sidste time hvor det blev gennemgået. Er der en der er sød at forklare?
Svar #1
03. december 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Husk på, at pH altid er: pH = -log[H+]
Så hvis du kan finde [H+], kan du også finde pH.
I helt rent vand findes kun en kemisk ligevægt nemlig:
H20 <-> H+ + OH-
Hvis du nu antager, at der altid er lige mange H+'er og OH-'er (een vand danner netop en af hver) kan du så finde [H+] ud fra ligevægtskonstanten for ovenstående ligevægt?
Så hvis du kan finde [H+], kan du også finde pH.
I helt rent vand findes kun en kemisk ligevægt nemlig:
H20 <-> H+ + OH-
Hvis du nu antager, at der altid er lige mange H+'er og OH-'er (een vand danner netop en af hver) kan du så finde [H+] ud fra ligevægtskonstanten for ovenstående ligevægt?
Svar #2
03. december 2006 af Quewer (Slettet)
Jeg er ikke helt med.
jeg går ud fra ligningen c=n/v skal bruges, eller er jeg helt skæv på den?
jeg går ud fra ligningen c=n/v skal bruges, eller er jeg helt skæv på den?
Svar #3
03. december 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Hvad vil du beregne koncentratione af i det helt rene vand?
Tænk på, at vands ionprodukt er:
[H+]*[OH-]=10^-14.
Hvis nu der er lige mange H'er og OH'er, kan denne ligning løses, aå du finder [H+]
Tænk på, at vands ionprodukt er:
[H+]*[OH-]=10^-14.
Hvis nu der er lige mange H'er og OH'er, kan denne ligning løses, aå du finder [H+]
Skriv et svar til: Beregning af pH i rent vand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
