Matematik
en funktion
03. december 2006 af
white_angel (Slettet)
En funktion f er givet ved f(x) =-x^3+1.5x^2+6x-1
a) bestem en ligning for tangenten t til grafen for punktet f i punktet P(3,f(3))
f'(x)=-3x^2+3x+6
Xo=3
f(3)=-3^3+1.5*3^2+6*3-1= 3,5
f'(3)=-3*3^2+3*3+6=-12
y=-12*(x-3)+3.5=> -12+36+3,5=> y=-12+39,5
b) gør rede for , at grafen for f har samme hældningskoefficient som tangent t , og bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.
a) bestem en ligning for tangenten t til grafen for punktet f i punktet P(3,f(3))
f'(x)=-3x^2+3x+6
Xo=3
f(3)=-3^3+1.5*3^2+6*3-1= 3,5
f'(3)=-3*3^2+3*3+6=-12
y=-12*(x-3)+3.5=> -12+36+3,5=> y=-12+39,5
b) gør rede for , at grafen for f har samme hældningskoefficient som tangent t , og bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.
Svar #1
03. december 2006 af allan_sim
#0.
Jeg henviser til Duffys svar #8 i https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=285295
Jeg henviser til Duffys svar #8 i https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=285295
Svar #2
03. december 2006 af white_angel (Slettet)
der står også at jeg skal finde koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent , hvordan gør jeg det??
Skriv et svar til: en funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
