Matematik
matematik
04. december 2006 af
line-jensen (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe og skrive formlen til den opgave.
1)en bank tilbyder sine kunder en sum-konto der giver 4% i rente det første år 7% det andet år 10% det tredje år og 13% det fjerde år.
hvad er den gennemsnitlige rente, hvis man hæver der indbetalte beløb efter 3 år? efter 4 år?
tak på forhånd
1)en bank tilbyder sine kunder en sum-konto der giver 4% i rente det første år 7% det andet år 10% det tredje år og 13% det fjerde år.
hvad er den gennemsnitlige rente, hvis man hæver der indbetalte beløb efter 3 år? efter 4 år?
tak på forhånd
Svar #1
04. december 2006 af Asger_ss (Slettet)
f(x)=x*1,04*1,07*1,1*1,13
for en konstant rente er formlen
f(x)=x*(1+r)^n
hvor n er antal terminer og r angiver renten.
hvis man sætter dem overfor hinanden får man:
x*1,04*1,07*1,1*1,13=x*(1+r)^n
<=>
r=nrod(1,04*1,07*1,1*1,13)-1
for en konstant rente er formlen
f(x)=x*(1+r)^n
hvor n er antal terminer og r angiver renten.
hvis man sætter dem overfor hinanden får man:
x*1,04*1,07*1,1*1,13=x*(1+r)^n
<=>
r=nrod(1,04*1,07*1,1*1,13)-1
Svar #2
04. december 2006 af Asger_ss (Slettet)
efter 3 år er det self:
r=-1+(1,04*1,07*1,1)^-3
og for 4 år:
r=-1+(1,04*1,07*1,1*1,13)^-4
r=-1+(1,04*1,07*1,1)^-3
og for 4 år:
r=-1+(1,04*1,07*1,1*1,13)^-4
Skriv et svar til: matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
