Matematik
navnene
08. december 2006 af
hjælp19 (Slettet)
hey
der står
hvad er fremskrivningsfaktoren for en eksponentiel funktion? hvliken betydning har dens størrelse for grafens udseende?
er det ikke sådan
a= kaldes også framskrivnings faktor som bestemmer vækstens størrelse og dermed hvordan buen krummer
eller kan man godt også sige
framskrivnings faktor fortæller når x vokser med 1
b= startværdi /fortæller hvor grafen skærer y-aksen
x terminer
håber får svar tak på forhånd
der står
hvad er fremskrivningsfaktoren for en eksponentiel funktion? hvliken betydning har dens størrelse for grafens udseende?
er det ikke sådan
a= kaldes også framskrivnings faktor som bestemmer vækstens størrelse og dermed hvordan buen krummer
eller kan man godt også sige
framskrivnings faktor fortæller når x vokser med 1
b= startværdi /fortæller hvor grafen skærer y-aksen
x terminer
håber får svar tak på forhånd
Svar #1
08. december 2006 af mathon
"framskrivnings faktor fortæller når x vokser med 1"
y1 = b*a^x1
y2 = b*a^(x+1) = b*a^x*a = a[b*a^x] = a*y1
så a er den faktor, som y skal ganges med, når x stiger med 1,
men
det var vist også, hvad du mente - omend udtrykt lidt mindre præcist
y1 = b*a^x1
y2 = b*a^(x+1) = b*a^x*a = a[b*a^x] = a*y1
så a er den faktor, som y skal ganges med, når x stiger med 1,
men
det var vist også, hvad du mente - omend udtrykt lidt mindre præcist
Svar #3
08. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)
y=ba^x
y=ba^0
y=b
b er angiver derfor skæringen på y-aksen.
y=ba^0
y=b
b er angiver derfor skæringen på y-aksen.
Skriv et svar til: navnene
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
