Matematik

matematik

10. december 2006 af line-jensen (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe med at skrive formlen til den opgave.
et anunuitetslån med hovedstol 60000 kr. forrentes og afdrages med 6000 kr. pr. åt. er lånet tilbage betalt efter 25 år, når renten er 9% p.a.?
tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2006 af sigmund (Slettet)

Se http://www.matlex.dk/rente.html under punktet "gældsannuitet".

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2006 af mathon

Ao = y/r*[1-(1+r)^(-n)]

60000 = 6000/0.09[1-1.09^(-n)]

60000/6000*0.09 = 1-1.09^(-n)

1.09^(-n) = 1-60000/6000*0.09

-n*ln(1.09) = ln(1-60000/6000*0.09)

n = -ln(1-60000/6000*0.09)/ln(1.09)

Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.