Fysik
Beregning af Trækkraft
10. december 2006 af
ejvind12 (Slettet)
hejsa
En container med massen 4,5 t, trækkes med konstant fart hen ad en vandret vej. Trækkraften danner en vinkel på 20 grader med vejen. Gnidnings koefficienten mellem container og vej er 0,20
Beregn
Ftyngde = 9,82*4500 kg = 44190
Fgnid = 0,2*4500kg*9,82 = 8838
Fnormal = 9,82*4500 kg = 44190
Ftræk = 44190*l*cos(20) = ?
Jeg har fundet beregningerne på 3 af dem, men hvad gør jeg ved Ftræk ? for jeg har ingen hastighed eller længde at beregne det ud fra ?
Hvad skal jeg gøre, har prøvet noget men kan ikke få det til og passe. Jeg ved det skal give 9406N ?
En container med massen 4,5 t, trækkes med konstant fart hen ad en vandret vej. Trækkraften danner en vinkel på 20 grader med vejen. Gnidnings koefficienten mellem container og vej er 0,20
Beregn
Ftyngde = 9,82*4500 kg = 44190
Fgnid = 0,2*4500kg*9,82 = 8838
Fnormal = 9,82*4500 kg = 44190
Ftræk = 44190*l*cos(20) = ?
Jeg har fundet beregningerne på 3 af dem, men hvad gør jeg ved Ftræk ? for jeg har ingen hastighed eller længde at beregne det ud fra ?
Hvad skal jeg gøre, har prøvet noget men kan ikke få det til og passe. Jeg ved det skal give 9406N ?
Svar #1
10. december 2006 af downunderII (Slettet)
Hvis du har den på computer eller noget så send den til mig så skal jeg kigge på den...
Svar #2
10. december 2006 af Lurch (Slettet)
Det er ikke helt korrekt.
Den vigtige pointe her er, at containeren trækkes med KONSTANT fart. Dette betyder at den resulterende kraft på containeren er 0. Dette skal gælde både i vandret og lodret.
I vandret er der to kræfter, gnidningen og den vandrette komposant af trækkraften
F(gnid) = cos(20)*F(træk)
i lodret er der normalkraften og den lodrette komposant af trækkraften der trækker op i containeren, mens tyngdekraften trækker ned
F(norm) + sin(20)*F(træk) = F(tyngde)
Du kan nu indsætte hvad du ved om disse
F(gnid) = cos(20)*F(træk)
u*F(norm) = cos(20)*F(træk)
F(norm) + sin(20)*F(træk) = m*g
to ligninger med to ubekendte til at bestemme normalkraften og trækkraften
Den vigtige pointe her er, at containeren trækkes med KONSTANT fart. Dette betyder at den resulterende kraft på containeren er 0. Dette skal gælde både i vandret og lodret.
I vandret er der to kræfter, gnidningen og den vandrette komposant af trækkraften
F(gnid) = cos(20)*F(træk)
i lodret er der normalkraften og den lodrette komposant af trækkraften der trækker op i containeren, mens tyngdekraften trækker ned
F(norm) + sin(20)*F(træk) = F(tyngde)
Du kan nu indsætte hvad du ved om disse
F(gnid) = cos(20)*F(træk)
u*F(norm) = cos(20)*F(træk)
F(norm) + sin(20)*F(træk) = m*g
to ligninger med to ubekendte til at bestemme normalkraften og trækkraften
Skriv et svar til: Beregning af Trækkraft
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
