Matematik

endnu en

11. december 2006 af kartoffelstivelse (Slettet)
dN/dt=cN(d-N)

øvre grænse er 1500

N(t)=160 N'(t)= 214,4

bestem c og d

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2006 af dnadan (Slettet)

Hvad mener du helt præcist med øvre grænse 1500? Mener du, at dette er hvad funktionens maksimum er, eller?

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2006 af ibibib (Slettet)

Står der N(t)=160 N'(t)= 214,4 ??

Svar #3
11. december 2006 af kartoffelstivelse (Slettet)

øvre grænse for populationen er 1500
N(t0)= 160 og N'(t0)= 214,4

c og d er konstanter

Svar #4
11. december 2006 af kartoffelstivelse (Slettet)

ja jeg går ud fra at det må være funktionens maksimum..

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2006 af ibibib (Slettet)

Ifølge formlen er d=1500.
Hvis du sætter ind får du ligningen
214,4 = c·160(d-160)

Svar #6
11. december 2006 af kartoffelstivelse (Slettet)

facit siger også at d er 1500 og c er 0,001

ved bare ikke hvordan man når frem til det, og hvad N og N' skal bruges til

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2006 af ibibib (Slettet)

Prøv at læse #4. Hvis du løser ligningen får du c=0,001.
Den formel jeg nævner er formlen for logistisk vækst. Den kender du vel?

Svar #8
11. december 2006 af kartoffelstivelse (Slettet)

kender y'=y(b-ay)

men ved ikke hvordan du udfra det ser at d=1500

du må lige bære over med mig :)

er lidt bagud i emnet

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. december 2006 af ibibib (Slettet)

I formlen y'=y(b-ay) er den øvre grænse b/a.

I tilfældet
dN/dt=cN(d-N) <=>
dN/dt=N(cd-cN) er den øvre grænse derfor cd/c=d

Svar #10
11. december 2006 af kartoffelstivelse (Slettet)

nå jo! kan da godt se det nu.. tak for hjælpen :)
behøver ikke mere


Skriv et svar til: endnu en

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.