Dansk

SSO om den kroniske uskyld? kan det bruges?

11. december 2006 af surferG (Slettet)
Hej

skal jo til at vælge emne til sso meget snart, og tænker lidt over at skrive om rifjergs den kroniske uskyld. Har ikke selv læst bogen men har fået den anbefalet af mange.

Kan man skrive sso om den? Er der nok stof i den?

Ved endnu ikke helt selv hvad en mulig problemstilling kunne være, så kom bare med forslag, jeg er åben.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2006 af GitteMH (Slettet)

Hej.

Jeg har selv læst bogen - faktisk også fordi jeg havde fået den anbefalet. Tror det er meget individuelt om man synes den er god. Vil selv betegne den som en udmærket, men ikke fantastisk bog. Tror der er stof nok til at skrive om den i en tredjeårsopgave. evt med perspektivering til en anden tekst eller lignende.

Hvis det er en SSO (større skriftlig opgave) som du skal skrive, behøver du nok ikke bekymre dig om formuleringen af problemformuleringen. Den får du nemlig ikke selv lov til at lave, idet du jo i princippet kunne skrive hele din opgave inden den uge som er afsat til dette, og det vil jo være snyd. Din faglærer skal, efter flere samtaler med dig, formulere en passende problemformulering ud fra det emne du har valgt. (Det har jeg i hvertfald lige fået at vide, skal selv skrive til februar).

Pøj pøj med opgaven når den tid kommer:)

- Gitte -

Svar #2
11. december 2006 af surferG (Slettet)

super

yes ved godt det med problemformuleringen, men tænkte bare over mulige problemformuleringer, om man kunne finde nogle der havde nok på sig...

Jeg må lige snakke med min lærer imorgen om det...

tak for hjælpen

-Michael

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2006 af freakyole (Slettet)

Du ville nok godt kunne skrive om Den Kroniske Uskyld, men jeg tror ikke at det er stof nok i sig selv, enten skulle du lave en analyse af både romanen og filmen, altså forandringen fra roman til film (hvordan personer og miljø fremtræder i både bog og film etc.) eller måske skulle du finde en anden Rifbjerg roman og sammenligne med.

Hvis du vælger at bruge filmen skal du sørge for at få fat i drejebogen.

Held og lykke i hvert fald!

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2006 af NuclearWarhead (Slettet)

Jeg vil sige det på den måde at du nok skal tænke dig godt om inden. Der er så mange der har skrevet om denne bog i forvejen at censor nærmest har læst tusindvis af opgaver om den.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2006 af McMaster (Slettet)

+ at det nok er en af de mest gennemanalyserede værker i moderne litteratur, så det kan blive svært at vise egne analytiske og selvstændige evner.

Personligt synes jeg at bogen i sig selv har masser af guf på sig, og så er den let læst! Men vogt dig - du skal sandsynligvis være overlegen i formulering og strukturering før topkarakterne falder!

Held og lykke....

Skriv et svar til: SSO om den kroniske uskyld? kan det bruges?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.