Matematik
Tilvalgsfag matematik
12. december 2006 af
tinadenalmægtige (Slettet)
Er der nogen som kan hjælpe mig med nogle udregninger og resultater til nogle opgaver?? Skal aflevere det på onsdag og jeg fatter ingenting af det...:S
Svar #1
12. december 2006 af ZrednaZ (Slettet)
Du kan altid starte med at taste opgaverne ind i denne tråd. :o)
Svar #2
12. december 2006 af tinadenalmægtige (Slettet)
Ja selvfølgelig.. :P Men har aldrig prøvet det her før, så dumme mig kunne ikke lige fide ud af det.. Men her komer opgaverne:)
HF2001-8-1v
Opgave 7a For tobenede dinosaurer benytter man følgende model for sammenhængen mellem om-
kredsen af lårbensknoglen og dinosaurens vægt
V = 0,00016 ·L 2,73 ,
hvor V er dinosaurens vægt, målt i kg, og L er omkredsen af lårbensknoglen, målt i mm.
Beregn ved hjælp af denne model vægten af en Tyrannosaurus Rex, hvor omkredsen
af lårbensknoglen er 535 mm .
Efter en anden metode har man skønnet, at en Iguanodon vejede 5400 kg.
Beregn omkredsen af lårbensknoglen hos denne Iguanodon ifølge ovenstående model.
Omkredsen af lårbensknoglen fra en tobenet dinosaur er 8% større end omkredsen af
lårbensknoglen fra en anden tobenet dinosaur.
Hvor mange procent vejede den ene dinosaur mere end den anden?
HF2001-8-3v
Opgave 1 a)Bestem centrum og radius i cirklen givet ved ligningen
x 2 -8x + y 2 +10y -8 = 0 .
b) I et koordinatsystem er linjerne l og m bestemt ved
l: 3x -2y + 4 = 0 og m: 2x + y + 5 = 0 .
Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og m .
c) To funktioner f og g er givet ved
f (x) = x 2 +3 og g (x) = 4 vx+2
Bestem en regneforskrift for den sammensatte funktion g o f .
HF2001-8-1v
Opgave 7a For ethvert tal b er y = x 2 + bx -1 ligning for en parabel.
Tegn i samme koordinatsystem parablerne svarende til b = 2 og b = -2 .
Beregn for b = 4 koordinatsættet til hvert af parablens skæringspunkter med førsteaksen.
Gør rede for, at for enhver værdi af tallet b har parablen to skæringspunkter med
førsteaksen.
HF2000-8-1v-x
Opgave 4
En cirkel har centrum i punktet C(50,45) og radius 5.
Undersøg, om punktet P(52,49) ligger på cirklen.
Linjen l går gennem P og står vinkelret på linjen gennem C og P.
Bestem en ligning for l.
Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem linjen l og
cirklen.
HF99-8-1v
Opgave 3
En cirkel er bestemt ved ligningen x2-10x+y2+8y-27=0.
Bestem centrum og radius for cirklen, og tegn cirklen.
En linje l er bestemt ved ligningen y=-4x+16.
Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og linjen l.
Håber at der er nogen som kan hjælpe mig... 0:)
HF2001-8-1v
Opgave 7a For tobenede dinosaurer benytter man følgende model for sammenhængen mellem om-
kredsen af lårbensknoglen og dinosaurens vægt
V = 0,00016 ·L 2,73 ,
hvor V er dinosaurens vægt, målt i kg, og L er omkredsen af lårbensknoglen, målt i mm.
Beregn ved hjælp af denne model vægten af en Tyrannosaurus Rex, hvor omkredsen
af lårbensknoglen er 535 mm .
Efter en anden metode har man skønnet, at en Iguanodon vejede 5400 kg.
Beregn omkredsen af lårbensknoglen hos denne Iguanodon ifølge ovenstående model.
Omkredsen af lårbensknoglen fra en tobenet dinosaur er 8% større end omkredsen af
lårbensknoglen fra en anden tobenet dinosaur.
Hvor mange procent vejede den ene dinosaur mere end den anden?
HF2001-8-3v
Opgave 1 a)Bestem centrum og radius i cirklen givet ved ligningen
x 2 -8x + y 2 +10y -8 = 0 .
b) I et koordinatsystem er linjerne l og m bestemt ved
l: 3x -2y + 4 = 0 og m: 2x + y + 5 = 0 .
Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og m .
c) To funktioner f og g er givet ved
f (x) = x 2 +3 og g (x) = 4 vx+2
Bestem en regneforskrift for den sammensatte funktion g o f .
HF2001-8-1v
Opgave 7a For ethvert tal b er y = x 2 + bx -1 ligning for en parabel.
Tegn i samme koordinatsystem parablerne svarende til b = 2 og b = -2 .
Beregn for b = 4 koordinatsættet til hvert af parablens skæringspunkter med førsteaksen.
Gør rede for, at for enhver værdi af tallet b har parablen to skæringspunkter med
førsteaksen.
HF2000-8-1v-x
Opgave 4
En cirkel har centrum i punktet C(50,45) og radius 5.
Undersøg, om punktet P(52,49) ligger på cirklen.
Linjen l går gennem P og står vinkelret på linjen gennem C og P.
Bestem en ligning for l.
Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem linjen l og
cirklen.
HF99-8-1v
Opgave 3
En cirkel er bestemt ved ligningen x2-10x+y2+8y-27=0.
Bestem centrum og radius for cirklen, og tegn cirklen.
En linje l er bestemt ved ligningen y=-4x+16.
Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og linjen l.
Håber at der er nogen som kan hjælpe mig... 0:)
Skriv et svar til: Tilvalgsfag matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
