Matematik

Int. og diff. af e^(x^2)

12. december 2006 af Ronson76 (Slettet)
Nogen som kan forklare mig, hvordan man hhv. differentierer og integrerer udtrykket

e^(x^2)

?

Da jeg så opgaven, mente jeg det skulle være ligetil, men som man kan sige i disse tider, så er der altså en nisse på spil!

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2006 af H.O.T (Slettet)

lidt hjælp til at diffrentierer ;) kan desværre ikke hjælp med det sidste spørgsmål. ;(

f(x) = e^k*x
f`(x)= k*e^k*x

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2006 af H.O.T (Slettet)

humm næhh det er vist forkert.havde ikke set der stod at x^2 også. sorry.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2006 af Waterhouse (Slettet)

f'(x)=2x*e^(x^2)

Stamfunktionen tl f(x) kan ikke udtrykkes vha. elementære funktioner.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2006 af Benjamin. (Slettet)

#3 Hvordan kan den så udtrykkes?

Svar #5
12. december 2006 af Ronson76 (Slettet)

#3

Okay, så det er altså x^2 differentieret, der sættes ned foran udtrykket. Tak. :)

Men jeg er stadig nysgerrig efter, hvordan man integrerer det!

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2006 af Benjamin. (Slettet)

#5 Jeg vil tro, man kan skrive den sådan:
S(e^(x^2))dx = ½·sqrt(pi)·S(erfi(x))dx

se evt. http://mathworld.wolfram.com/Erfi.html

Svar #7
14. december 2006 af Ronson76 (Slettet)

Okay, det ser spændende ud, men det er vist noget over mit niveau (gym. A). Som skrevet i #3, så har jeg også lige læst i min lærebog (må have misset det tidligere), at stamfunktionen til e^(x^2) ikke kan findes med almindelige regneforskrifter.

Men tak for indsatsen gutter!

Skriv et svar til: Int. og diff. af e^(x^2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.