Matematik
Bevis for indre firkant
13. december 2006 af
Hans4444 (Slettet)
Hvis jeg har et kvadrat og med en indre kvadrat, hvor siderne i de omkring liggende hedder a+b, hvor a er højden og b grundlinjen. og den indre kvadrats sider er c. Hvordan beviser jeg så, at den indre kvadrat er kvadrattisk?
Svar #3
13. december 2006 af Hans4444 (Slettet)
#1 og 2:
Hermed er min besvarelse - prøv at se om det er rigtig og om hvordan jeg skal svare på det spørgsmål jeg har skrevet herinde?
http://peecee.dk/?id=16588
Hermed er min besvarelse - prøv at se om det er rigtig og om hvordan jeg skal svare på det spørgsmål jeg har skrevet herinde?
http://peecee.dk/?id=16588
Svar #4
13. december 2006 af downunderII (Slettet)
Jeg vil mene hvis du siger at din kvadrat er det så gælder at du deler den op i to trekanter.
Så har du to trekanter hvor du ved at der gælder at
trekant 1:
a1^2 + b1^2 = c1^2 = resultat 1
trekant 2:
a2^2 + b2^2 = c2^2 = resulatat 2
Der gælder så at de resultater skal være lig med hinanden. Så må det være et kvadrat?
Så har du to trekanter hvor du ved at der gælder at
trekant 1:
a1^2 + b1^2 = c1^2 = resultat 1
trekant 2:
a2^2 + b2^2 = c2^2 = resulatat 2
Der gælder så at de resultater skal være lig med hinanden. Så må det være et kvadrat?
Svar #5
13. december 2006 af Hans4444 (Slettet)
#4:
Ja, men jeg skal bevise det ud fra den oprindelige tegning?
Ja, men jeg skal bevise det ud fra den oprindelige tegning?
Skriv et svar til: Bevis for indre firkant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
