Matematik
meget simpel opgave om logaritmer
13. december 2006 af
kemlmj (Slettet)
hey.. har lidt problemer med logaritmer.. vi havde det i 1.g men det er pludselig forsvundet fra mit hoved, så det er lidt halvt pinligt men spørgsmålet lyder:
hvordan regner man denne opgave:
log(2) + log(x) = 1
hvordan regner man denne opgave:
log(2) + log(x) = 1
Svar #1
13. december 2006 af andersbm (Slettet)
Jeg vil foreslå du kigger på denne regel:
log(a*b)=log(a)+log(b) og
tænker over at for at fjerne logaritmen må man tage for qat ophæve logaritmen tage begge sider i 10.
Håber det hjælper lidt, ved ikke om det er smart forklaret men den er nem..!
log(a*b)=log(a)+log(b) og
tænker over at for at fjerne logaritmen må man tage for qat ophæve logaritmen tage begge sider i 10.
Håber det hjælper lidt, ved ikke om det er smart forklaret men den er nem..!
Svar #2
13. december 2006 af martinrv (Slettet)
Tænk på, hvad 10-tals-logaritmen har som grundtal (nævnt i min første sætning!) :-)
Prøv så at se, om du kan komme videre, ellers må du gerne spørge igen :-)
/martinrv
Prøv så at se, om du kan komme videre, ellers må du gerne spørge igen :-)
/martinrv
Svar #3
13. december 2006 af Waterhouse (Slettet)
log(2) + log(x) = 1 <=>
log(2*x) = 1 <=>
10^log(2x) = 10^1 <=>
2x = 10 <=>
x = 5
log(2*x) = 1 <=>
10^log(2x) = 10^1 <=>
2x = 10 <=>
x = 5
Skriv et svar til: meget simpel opgave om logaritmer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
