Matematik
hjælp til opgave
13. december 2006 af
XSimX (Slettet)
Hej.. Jeg har brug for hjælp til denne opgave..
-------------------
I stratosfæren kan trykket (målt i mb) for højder mellem 11 km og 25 km beskrives ved en funktion givet ved regneforskriften
p(h) = 226e^-0,157(h-11)
Hvor h angiver højden (målt i km)
a) Bestem tallet p'(15), og forklar, hvad dette tal angiver
--------------------------------------------
håber der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave, kan slet ikke finde ud af den..
-------------------
I stratosfæren kan trykket (målt i mb) for højder mellem 11 km og 25 km beskrives ved en funktion givet ved regneforskriften
p(h) = 226e^-0,157(h-11)
Hvor h angiver højden (målt i km)
a) Bestem tallet p'(15), og forklar, hvad dette tal angiver
--------------------------------------------
håber der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave, kan slet ikke finde ud af den..
Svar #1
13. december 2006 af ibibib (Slettet)
Bestem først p'(h) og sæt derefter h=15 ind.
Du finder at p'(15) = -18,93.
Tallet angiver at i højden 15 km falder trykket med 18,93 mb pr. km.
Du finder at p'(15) = -18,93.
Tallet angiver at i højden 15 km falder trykket med 18,93 mb pr. km.
Skriv et svar til: hjælp til opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
