Matematik

hurtig trigonometri

13. december 2006 af Einstein_15 (Slettet)
Hejsa

Hvordan ville i løse følgende opg.

bestem vinklerne til følgende funktion tan(v)=1,5.

Jeg ved at den ene af vinklerne findes vha. tan^-1(1,5). Men hvad med de andre, hvis der er andre..

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2006 af elmozensch (Slettet)

tangens kan også have en negativt vinkel, altså tan^-1(-1.5)

det skulle så være alle vinkler til tangens

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. august 2021 af mathon

                \small \begin{array}{llllll}&& \tan(v)=\tan(v+180\degree)=1.5\qquad v\in [0;360\degree[\\\\&& v=\tan^{-1}\left ( 1.5 \right )=56.31\degree\\\\&& v+180\degree=56.31\degree+180\degree=236.31\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. august 2021 af mathon

                \small \begin{array}{llllll}&& \tan(v)=\tan(v-180\degree)=1.5\qquad v\in [-90\degree;90\degree[\\\\&& v=\tan^{-1}\left ( 1.5 \right )=56.31\degree\\\\&& v-180\degree=56.31\degree-180\degree=-123.69\degree \end{array}\tfrac{}{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. august 2021 af mathon

korrektion:

                \small \begin{array}{llllll}&& \tan(v)=\tan(v-180\degree)=1.5\qquad v\in\;\; ]-90\degree;90\degree[\\\\&& v=\tan^{-1}\left ( 1.5 \right )=56.31\degree\\\\&& v-180\degree=56.31\degree-180\degree=-123.69\degree \end{array}\tfrac{}{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. august 2021 af mathon

korrektion 2:

                \small \begin{array}{llllll}& \tan(v)=\tan(v-180\degree)=1.5\quad v\in\;[ -180\;\degree;\; -90\degree[\;\;\;\cup\;\;\;] \! \! -90\degree;90\degree[\\\\& v=\tan^{-1}\left ( 1.5 \right )=56.31\degree\\\\& v-180\degree=56.31\degree-180\degree=-123.69\degree \end{array}


Skriv et svar til: hurtig trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.