Matematik

Èn opgave.

14. december 2006 af Tonni-lindholmer (Slettet)
Er der nogen som vil hjælpe mig med denne opgave : [[Link]

Jeg har fundet alle vinklerne:

D = 180 - 21,2 = 158,8grader
B = 180 - 158,8 - 21,2 = 4,4grader
Den anden B = 180 - 90 - 21,2 = 68,8grader..

Hvad gør jeg så nu for at finde siderne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2006 af sigmund (Slettet)

Brug cosinus relationerne for en sfærisk trekant.

Svar #2
14. december 2006 af Tonni-lindholmer (Slettet)

Hvad er en sfærisk trekant?

Skal man ikke bruge sinus? -

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2006 af sigmund (Slettet)

#1,

Der er næppe tale om en sfærisk trekant. Hvordan skal du finde siderne? Har du en tegning? Læg den på peecee.dk.

Svar #4
14. december 2006 af Tonni-lindholmer (Slettet)

Nå undskyld jeg troede jeg havde skrevet linket.. men det er her: [http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=16680]

Svar #5
14. december 2006 af Tonni-lindholmer (Slettet)

jeg prøver igen: http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=16680]

Svar #6
14. december 2006 af Tonni-lindholmer (Slettet)

[http://peecee.dk/?id=16680]

^^ dette link virker..

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2006 af sigmund (Slettet)

Brug sinus-relationer til at finde 1) |AB| og 2) |BD|. Til sidst finder du |BC| vha. sinus-relationerne for den retvinklede trekant.

Svar #8
14. december 2006 af Tonni-lindholmer (Slettet)

til 1 |AB| kan jeg der sige:

b/sin(B) = c/sin(C) ??

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

#8, nej.

1)

b/sinB = AB/sinD

...hvor at D er lig 180°-21,2°.

2)

b/sinB = BD/sinA

3)

fx

sinD = BC/BD

...hvor at D er lig med 21,2°

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. december 2006 af sigmund (Slettet)

#8,

Der er bedst at se på den lille trekant, og vinkel B og D i den lille trekant.

Svar #11
14. december 2006 af Tonni-lindholmer (Slettet)

#9 det var det samme jeg mente, bare med andre bogstaver og jeg kom frem til det samme resultat: 0,95468 og det passer ikke med facittet omme i bogen.. så det kan ikke passe?

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. december 2006 af sigmund (Slettet)

Skulle der stå |AB| = 21.2 i facitlisten? Du lave en fejl i udregning af vinklerne.

Svar #13
14. december 2006 af Tonni-lindholmer (Slettet)

Jo der står 21,2 i facitlisten. Hvilken fejl laver jeg, jeg kan simpelthen ikke finde fejlen?

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

#13.
Kig på den første vinkel B. Du trækker 21,2 fra, men faktisk skal du trække 16,8 fra. De 21,2 har ikke noget med den lille vinkel B at gøre.

Svar #15
14. december 2006 af Tonni-lindholmer (Slettet)

Jeg kan simpelthen ikke finde rundt i det vinkler, vil du ikke være sød at hjælpe mig med den første?

Brugbart svar (0)

Svar #16
14. december 2006 af sigmund (Slettet)

Ok, lad os se på den lille trekant, og beregne vinkel B og vinkel D. Vinkel D følger af 180-21.2 = 158.8. Dernæst følger vinkel B af 180-16.8-(180+21.2) = 21.2-16.8 = 4.4. Kan du nu komme videre?

Brugbart svar (0)

Svar #17
14. december 2006 af sigmund (Slettet)

#16,

... (180+21.2) ... --> ... (180-21.2) ...

Svar #18
14. december 2006 af Tonni-lindholmer (Slettet)

Jeg har fundet ud af AB, tak for det.

Men er min udregning til BD korrekt:

4,5/sin(68,8) = BD/(16,8) ?

Hvis ikke, hvad skal jeg så gøre?

Svar #19
14. december 2006 af Tonni-lindholmer (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #20
14. december 2006 af sigmund (Slettet)

#18,

BD findes af BD/sin(16.8) = 4.5/sin(4.4).

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.