Matematik

Minimums- og maksimumsprøver af cosinus

15. december 2006 af the87boy (Slettet)
Er der nogle, der kan finde minimums- og maksimumspunkter af denne funktion:
h(x)=-cos(x)+1.5

Differentieret giver funktionen jo:
h´(x)=d(-cos(x)+1.5)/dx->sin(x)

Men så kan jeg ikke komme videre

Svar #1
15. december 2006 af the87boy (Slettet)

Jeg har prøvet at sætte den differentieret funktion lig 0 og isolere x, men så siger den, at x=0, men når jeg afbilder den, kan jeg ikke se, hvordan den kan spytte 0 ud, medmindre det er en vandret vendetangent

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2006 af sigmund (Slettet)

Fremgangsmåden er korrekt, men du glemmer, at sin(x) også er 0 for x = pi, x = 2pi, x = 3pi. Kort kan vi sige: sin(x)=0 <=> x = k*pi, hvor k € Z.

Svar #3
15. december 2006 af the87boy (Slettet)

Hvor er der så maksimumspunkter?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2006 af sigmund (Slettet)

Du har fundet både minimums- og maksimumspunkter. Ved at sætte ind i h(x) kan du finde, hvilke punkter, der er maksimum og hvilke, der er minimum.

Svar #5
15. december 2006 af the87boy (Slettet)

Tænkte jeg jo ikke lige over

Skriv et svar til: Minimums- og maksimumsprøver af cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.