Kemi
Kemi er forvirrende
17. december 2006 af
Jo3anna (Slettet)
hmm..
jeg skal lave en kemi rapport om NaHCO3 og jeg fatter hat af den..
masse, er det, det hvor meget stoffet vejer?
f.eks:
masse= n/M?
og hvis koefficenten er f.eks: 2NaHCO3 så er den molen 2 ik?
jeg skal lave en kemi rapport om NaHCO3 og jeg fatter hat af den..
masse, er det, det hvor meget stoffet vejer?
f.eks:
masse= n/M?
og hvis koefficenten er f.eks: 2NaHCO3 så er den molen 2 ik?
Svar #1
18. december 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Du har vel haft lidt fysik (eller hvad?) og ved derfor også hvad masse betyder.
Masse og vægt er ikke det samme. Det afhænger i tyngdefeltet. Et lod som har massen 100g, vejer ikke det samme på månen som det gør på jorden.
Men nok om det.
n = m/M <=> m(assen) = n*M
Om der står 2NaHCO3 er ligegyldigt da massen er uafhængig af dette.
Så hvis du har 0,1 mol NaHCO3, så skal du først have fat i molvægten af NaHCO3. Den kan enten slå op i en databog eller slev udregne udfra atomvægtene far det periodiske system.
Masse og vægt er ikke det samme. Det afhænger i tyngdefeltet. Et lod som har massen 100g, vejer ikke det samme på månen som det gør på jorden.
Men nok om det.
n = m/M <=> m(assen) = n*M
Om der står 2NaHCO3 er ligegyldigt da massen er uafhængig af dette.
Så hvis du har 0,1 mol NaHCO3, så skal du først have fat i molvægten af NaHCO3. Den kan enten slå op i en databog eller slev udregne udfra atomvægtene far det periodiske system.
Skriv et svar til: Kemi er forvirrende
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
