Matematik

simpel opgave. V´(x)

18. december 2006 af p-forever (Slettet)
Hej jeg skal løse denne opgave, men jeg er gået fast i det sidste.

Mit svar:

V(x) = (1/4)x - (1/2)x^3, x>0

V'(x) = (1/4) - (1/2)*3x^2= 1/4 - (3/2)x^2

V'(x) = 0 = 1/4 - (3/2)x^2

1/4 - (3/2)x^2 = 0, x>0

hvad er x så?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2006 af dnadan (Slettet)

hvis jeg nu siger:
0 = 1/4 - (3/2)x^2 <=>
1/4=3/2x^2 hjælper det så?

Svar #2
18. december 2006 af p-forever (Slettet)

#1:

Nej, desværre :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2006 af dnadan (Slettet)

Vi regner videre:
0 = 1/4 - (3/2)x^2 <=>
1/4=3/2x^2 <=>
1/4*2=3x^2 <=>
2/4=3x^2 <=>
1/2=3x^2 <=>
1/(2*3)=x^2 <=>
1/6 =x^2 <=>
sqrt(1/6)=x v -sqrt(1/6)=x
hvilken én af disse x-værdier passer ind i grundmængden?

Svar #4
18. december 2006 af p-forever (Slettet)

#3:

Hvordan taster jeg sqrt ind på min lommeregner? (TI-89)

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2006 af mathon

...er udløber af
tråden
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=290275

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2006 af mathon

sqrt(x) betyder kvadratrod x!!!

Svar #7
18. december 2006 af p-forever (Slettet)

Så er det jo sqrt(1/6) der passer bedst i grundmængden.

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. december 2006 af mathon

sqrt(1/6) der passer bedst i grundmængden - ikke bare passer bedst, men er den eneste løsning!!! da x>0

Svar #9
18. december 2006 af p-forever (Slettet)

#8:

Jep, tak for hjælpen ;)

Skriv et svar til: simpel opgave. V´(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.