Matematik

hjælp til ligning

18. december 2006 af iJakobi (Slettet)
Hovrdan løser jeg denne ligning

10x^2-1500x=-5x^2-1500x-13650

Jeg ved godt at jeg skal have x^2 på dene ene side af lighedstegnet og de andre tal på den andet side af lighedstegnet... Men efter at have prøvet flere metoder, kan jeg stadige ikke få det korrekte resulltat, min lærer sagde at der er 2 resultater den ene er 130... Men jeg har ikke kunne finde ud af det....



Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2006 af dnadan (Slettet)

10x^2-1500x=-5x^2-1500x-13650
<=>
10x^2+5x^2-1500x+1500x=-13650+1500
<=>
15x^2=-12150
<=>
x^2=-12150/15
Er der så løsninger til din ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2006 af mathon

10x^2-1500x=-5x^2-1500x-13650

10x^2 = -5x^2-13650

15x^2 = -13650

15x^2 er større end eller lig med 0, hvorfor der foreligger en fejl i opgaveteksten!!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2006 af Matkaj

..eller måske du har skrevet opgaven forkert op?

Svar #4
18. december 2006 af iJakobi (Slettet)

10x^2-1500x=-5x^2+1500x-13650

Jeg tror at jeg har skrevet det korrekt op nu!
Men kan stadig ikke finde ud af det

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2006 af Matkaj

Træk hele højresiden fra på begge sider af lighedstegnet og reducer, derved opnår du en standard 2. gradsligning

Svar #6
18. december 2006 af iJakobi (Slettet)

ok har prøvet det..

15^2-3000x+13600

Har prøvet at løse den med at finde diskriminanten og videer, men jeg giver kæmpe store tal som giver ingen sammenhæng

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2006 af Duffy

10x^2 - 1500x = -5x^2 + 1500x - 13650

<=>

x E {100+3*1010^(1/2), 100-3*1010^(1/2)}

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. december 2006 af Matkaj

jeg får x = 195,36 V x = 4,64

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. december 2006 af Duffy

10x^2 - 1500x = -5x^2 + 1500x - 13650

<=>

x E {100+3*1010^(1/2), 100-3*1010^(1/2)}


x E {195.34, 4.66}



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. december 2006 af Matkaj

præcis som i #7, altså

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. december 2006 af Duffy

Matkaj, du har nogle problemer med hundrededelene. ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. december 2006 af Matkaj

Ohhh, jeg har som i #6 brugt 13600, men som i #4 er det 13650 der skal benyttes, sorry!

Svar #13
19. december 2006 af iJakobi (Slettet)

Hvorfor har min lærer sagt at den ene resultat r 130?


jeg får x = 195,36 V x = 4,64
???

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. december 2006 af Matkaj

Hvis ellers opgaven er skrevet korrekt op, kan det jo være at din lærer har lavet en lille fejl, den slags sker jo!

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. december 2006 af dunc-girl (Slettet)

hvis du sætter 130 ind så får du
-26000 = 96850
så det resultat din lærer har givet dig passer ikke

prøv at sig det til din lære

Skriv et svar til: hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.