Fysik
Lyder Skidt?
20. december 2006 af
Sannaen (Slettet)
Hvordan lyder denne problemformulering? Og er der evt. noget jeg kan tilføje ?
Problem: What is the efficiency of an electric heating coil totally submerged in water?
Existing knowledge/ Background knowledge: To determine the efficiency we according to theory need to know both the amount of energy supplied E (input) and the amount transformed into useful energy E (output). Having determined both of these quantities we can calculate the efficiency µ as
µ = …
E (input) can be calculated from the following formula we used in the NSC experiment/ report:
E (input) = m c ?T
m = mass of water
c = the specific heat capacity of water. c = 4200 J/ (kg°C)
?T = the rise in temperature. ?T = T² - T¹
Problem: What is the efficiency of an electric heating coil totally submerged in water?
Existing knowledge/ Background knowledge: To determine the efficiency we according to theory need to know both the amount of energy supplied E (input) and the amount transformed into useful energy E (output). Having determined both of these quantities we can calculate the efficiency µ as
µ = …
E (input) can be calculated from the following formula we used in the NSC experiment/ report:
E (input) = m c ?T
m = mass of water
c = the specific heat capacity of water. c = 4200 J/ (kg°C)
?T = the rise in temperature. ?T = T² - T¹
Skriv et svar til: Lyder Skidt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
