Kemi
hvor meget skal der vejes af?
30. december 2006 af
Mooch (Slettet)
Jeg har stoffet calciumchlorid, CaCl2*6H2O med en beregnet molarmasse på 219 g/mol.
Jeg skal fremstille en 0.1 mM opløsning med hensyn til calcium. Det skal gøres ved at afveje ca 0.1 mmol af stoffet, opløse det i 100 ml af en passende svagt sur vandig opløsning og derefter fortynde 100 gange
Hvor mange mg skal jeg afveje for at fremstille den opløsning?
Mit umiddelbare gæt er:
Forholdet mellem stoffet og min opl er 1:1.
M(Ca) = 40,08 g/mol
m(Ca)= n*M = 0,1 mmol * 40,08 mM = 4 mg Calcium.
Er dette rigtigt?
Jeg skal fremstille en 0.1 mM opløsning med hensyn til calcium. Det skal gøres ved at afveje ca 0.1 mmol af stoffet, opløse det i 100 ml af en passende svagt sur vandig opløsning og derefter fortynde 100 gange
Hvor mange mg skal jeg afveje for at fremstille den opløsning?
Mit umiddelbare gæt er:
Forholdet mellem stoffet og min opl er 1:1.
M(Ca) = 40,08 g/mol
m(Ca)= n*M = 0,1 mmol * 40,08 mM = 4 mg Calcium.
Er dette rigtigt?
Svar #1
30. december 2006 af michael_1.g (Slettet)
Du skal tage højde for, at du ikke har ren Ca, men CaCl2*6H20.
Skriv et svar til: hvor meget skal der vejes af?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
