Fysik

Energien for det exciterede niveau

04. januar 2007 af trudifrudi (Slettet)
hej alle..

Den dominerende linie i kviksølvs liniespektrum har bølgelængden 253,56nm. Denne linie fremkommer når kviksølv henfalder fra et exciteret energiniveau til grundtilstanden. Grundtilstandens energi er -10,4eV.

Beregn energien af det exciterede niveau.

Hjælp..ved slet ikke hvad jeg skal gøre..har ingen ide så behøver virkelig hjælp..!

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=20199


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2012 af idalarsen95 (Slettet)

Jeg har også brug for hjælp til denne opgave. Kan ikke se linket?


Brugbart svar (2)

Svar #3
04. december 2012 af mathon

      
              En→1  = En - E1 = (h•c) / λ

              En→1  = En - (-10,4 eV) = (h•c) / λ = (1239,64 eV·nm) / (253,56 nm) = 4,9 eV

                             En =  (4,9 eV) + (-10,4 eV) = -5,5 eV


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. december 2012 af idalarsen95 (Slettet)

Jeg får også E foton til at være 4,9

 

men så siger jeg:

 

-10,4eV + (-4.9 eV) = -15,29 eV 

 

Er det så forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. december 2012 af idalarsen95 (Slettet)

Og hvad kalder man den formel du har skrevet? Hvad står En-->1 for?


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. december 2014 af Marc321 (Slettet)

#0
 

Brugbart svar (1)

Svar #7
17. december 2014 af Marc321 (Slettet)

 

Skriv et svar til: Energien for det exciterede niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.