Matematik

ligning for tangent

04. januar 2007 af Sune8000c (Slettet)
Hejsa. Kan nogen sige mig hvordan man løser denne opgave? Bogen siger at svaret skal være 2x+2

Funktionen f er givet ved f(x)=e^(2x+1). Beregn ligningen for tangenten til grafen for f i punktet (-1/2 , f(-1/2))

Mhv Sune

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2007 af Sentinox (Slettet)

tangenten i et punkt er defineret som det første taylorpolynomie med udviklingspunkt i punktet:

y=f(x0) + f'(x0)*(x-x0)

Jeg går ud fra at du kan differentiere funktionen (sammensat funktion)...

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=20232

Svar #3
04. januar 2007 af Sune8000c (Slettet)

jeg tror ikke jeg er helt med.. hvis jeg differentierer den som sammensat funktion får jeg:

f(x)= e^(2x+1)
x -> 2x+1 | 2
(____) |
t ~> e^t | ln(e)*e^t
f'(x)= 2*e^(2x+1)

er det helt forkert? jeg er ret usikker på e'et

/Sune

Svar #4
04. januar 2007 af Sune8000c (Slettet)

ahh..tak for linket mathon! det ser ikke så uforståeligt ud endda.. jeg prøver at stave mig igennem det =)

tusind tak for hjælpen begge to

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Til #4: Det er godt Sune, at du har forstået det. Så er din IQ steget fra 95 til 96 :)

Skriv et svar til: ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.