Matematik

Skriv udtrykket som en sum

06. januar 2007 af shafh (Slettet)
Hej.
Jeg er lidt i tvivl hvordan skal skrive dette udtryk som sum:

(0,3t+1)^2

Er der en der gider udregne det og vise udregninger.

Det skulle jo ikke være så svært. Men jeg blev lidt i tvivl efter de første udregninger

For (0,3t+1)^2 er jo det samme som:
(0,3t+1)*(0,3t+1)
Nu vil jeg gange ind i parantesen, og her blev jeg i tvivl:
0,3t*0,3t
Hvad giver det? Endten giver der 0,09t eller så giver det 0,3t^2


Jeg håber i kan hjælpe mig. Jeg vil dog bede kun folk der hved hvad de taler om til at svare...

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2007 af jgthb (Slettet)

Nej - ingen af dem er rigtige

(0,3t+1)*(0,3t+1)
=0,3t*0,3t+0,3t*1+1*0,3t+1*1
=0,09t^2+0,6t+1

Og jeg ved virkelig, hvad jeg taler om.

Svar #2
06. januar 2007 af shafh (Slettet)

Ja jeg hved da godt at jeg ikke var færdig med at regne mine paranteser ud...

Men du har da også lavet en fejl.
Hvordan kan du få 0,3t*0,3t til 0,09t^2. Det kan da enten blive 0,3t^2 eller 0,09t

Svar #3
06. januar 2007 af shafh (Slettet)

Og hvordan kan du få
0,3t*1+1*0,3t
til at blive
0,6t
efter hvad jeg ser er 0,3t*1 = 0,3. Og det samme er 1*0,3t selvfølgelig også.
Og 0,3t*0,3t = 0,09t

Jeg så gerne det hele være enten at være

0,18t+1 eller
0,3t^2+0,09+1

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#1. ...er korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#2. "Hvordan kan du få 0,3t*0,3t til 0,09t^2. Det kan da enten blive 0,3t^2 eller 0,09t"

Bemærk at der står 0,3*t*0,3*t, dvs. 0,3^2 * t^2. Det bliver således til 0,09t^2.

#3. "Og hvordan kan du få 0,3t*1+1*0,3t til at blive 0,6t efter hvad jeg ser er 0,3t*1 = 0,3. Og det samme er 1*0,3t selvfølgelig også.
Og 0,3t*0,3t = 0,09t"

0,3t * 1 giver 0,3t

0,3t + 0,3t giver 0,6t

0,3t*0,3t giver 0,09t^2

Svar #6
06. januar 2007 af shafh (Slettet)

Nå ja. Undskyld. Ja i har ret. Det er bare sent om aftenen, og det er snart to uger siden jeg har været i skole (ferie) ;)

Bare for en sikkerheds skyld vil jeg så lige have jgthb's svar på det rene.

Du kan IKKE løse videre på:
0,09t^2+0,6t+1

Tænkte nemlig på det ^2?

Skriv et svar til: Skriv udtrykket som en sum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.