Kemi
Stofmængde af gasser
07. januar 2007 af
seiz (Slettet)
Hej !
Jeg skal have løst denne opgave :
100,0 L tør atm. luft ved 15 grader og 1,0 bar betragtes. Luftmængden består af 78,08 vol % nitrogen og 20,95 vol % oxygen.
Beregn stofmængderne af nitrogen og oxygen.
vha idealgasligningen kan man beregne den samlede stofmængde, men skal man så gå ind og bruge vol % tl at finde stofmængden for hver gas? Man kan vel ikke sige vol% gange samlet stofmængde vel? For bare fordi et stof fylder 50 % af beholderen behøver den vel ikke at udgøre den halve stofmængde ...
Jeg skal have løst denne opgave :
100,0 L tør atm. luft ved 15 grader og 1,0 bar betragtes. Luftmængden består af 78,08 vol % nitrogen og 20,95 vol % oxygen.
Beregn stofmængderne af nitrogen og oxygen.
vha idealgasligningen kan man beregne den samlede stofmængde, men skal man så gå ind og bruge vol % tl at finde stofmængden for hver gas? Man kan vel ikke sige vol% gange samlet stofmængde vel? For bare fordi et stof fylder 50 % af beholderen behøver den vel ikke at udgøre den halve stofmængde ...
Svar #1
08. januar 2007 af sapiens (Slettet)
jo, du er inde på noget af det rigtige!
n(N2) = 78,08 L
n(O2) = 20,95 L
brug pV = nRT
n(N2) = 78,08 L
n(O2) = 20,95 L
brug pV = nRT
Svar #2
09. januar 2007 af seiz (Slettet)
Nåh!! Jah nu forstår jeg !
Men resultatet er jo det samme hvis man sagde 0,7808*samlet stofmængde = n(N2). Jeg forstod bare ikke lige argumentet! Men det gør jeg nu :) Tak
Men resultatet er jo det samme hvis man sagde 0,7808*samlet stofmængde = n(N2). Jeg forstod bare ikke lige argumentet! Men det gør jeg nu :) Tak
Skriv et svar til: Stofmængde af gasser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
