Matematik
bevis i opgave
08. januar 2007 af
tullerpigen (Slettet)
Hey er der nogen der kan forklare mig hvorfor funktionen f, med forskriften (sætningen fortsættes nedenfor):
f(x)=|x|=
1) x for x>0
2) x for x<0
|x|= den numeriske værdi (eks |-3|=--3)
ikke er differentiabel i 0. Fordi så ville man få:
1) x>0: f(x)-f(0)/x-0 = |x|-0/x = x/x = 1->1 for x -> 0^+
2) x -1 for x -> 0^-
Det ville være en stor hjælp!
f(x)=|x|=
1) x for x>0
2) x for x<0
|x|= den numeriske værdi (eks |-3|=--3)
ikke er differentiabel i 0. Fordi så ville man få:
1) x>0: f(x)-f(0)/x-0 = |x|-0/x = x/x = 1->1 for x -> 0^+
2) x -1 for x -> 0^-
Det ville være en stor hjælp!
Skriv et svar til: bevis i opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
