Matematik
HJÆLP TIL MATEMATIK AFLEVERING
09. januar 2007 af
Klokkeblomstt (Slettet)
Opgaven lyder sådan:
en funktion f er givet ved
f(x)=2+1,5*sin(x)
bestem funktionens mindste og størsteværdi-
bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punkten p(0,f(0))
beregn den spidse vinkel, som tangenten t danner med førsteasken..
hvordan skal jeg starte med at udregne det.. håber jeg kan få hjælp så jeg kan komme i gang..
en funktion f er givet ved
f(x)=2+1,5*sin(x)
bestem funktionens mindste og størsteværdi-
bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punkten p(0,f(0))
beregn den spidse vinkel, som tangenten t danner med førsteasken..
hvordan skal jeg starte med at udregne det.. håber jeg kan få hjælp så jeg kan komme i gang..
Svar #2
09. januar 2007 af dnadan (Slettet)
hvad kan sin(x) maximalt blive og hvad er det laveste det kan blive? Overvej dette for at finde funktionens største og mindsteværdi
benyt:
f'(0)=...
herefter:
y-f(0)=f'(0)(x-0) til at finde tangentens ligning
vinklen findes ved:
a=tan(v)
benyt:
f'(0)=...
herefter:
y-f(0)=f'(0)(x-0) til at finde tangentens ligning
vinklen findes ved:
a=tan(v)
Skriv et svar til: HJÆLP TIL MATEMATIK AFLEVERING
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
