Matematik

opgave om diferentation/stamfkt

10. januar 2007 af Guruen (Slettet)
Hej alle..
jeg ska gøre rede for at g(x)=0.5ln((e^2x)-1) - x er stamfunktion til f(x)=1/((e^2x)-1)

JEg har søgt og fundet https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=11080 , men jeg forstår desværre ikk helt hvad der skrives..
OG da tråden er gammel tror jeg ikk, at der er nogen, der kommer til a se den..

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

hvilken tråd?

Svar #2
10. januar 2007 af Guruen (Slettet)

se linket?

Svar #3
10. januar 2007 af Guruen (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=11080

det sku gerne virke.. gør det hos mig..

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2007 af piper (Slettet)

Generet set:

Hvis H(x) er stamtf. til h(x) så er H'(x) = h(x).

Det er et MEGET kraftigt hint.

Svar #5
10. januar 2007 af Guruen (Slettet)

ja, så meget har jeg set, men jeg kan bare ikke få det til at passe..

#4 har givet en lang forklaring i den anden tråd, der har hjulpet de andre, men jeg er desvbærre ikke sikker på brugen af h(x)..
men det kan godt være, det bare er mig der ikke er så skarp, jeg forstår bare ikk helt hvor #4 vil hen med det indlæg..

hmm.. må vel bare se på det igen igen og håbe jeg får en lille smule ud a det..

Svar #6
10. januar 2007 af Guruen (Slettet)

aj, men det fungerer slet ikk.. tror desværre jeg får brug for hjælp..

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Skriv dine mellemregninger

Svar #8
10. januar 2007 af Guruen (Slettet)

Jeg har faktisk ingen idé om hvordan jeg skal begynde.. så prøv a gi mig et hint, så jeg ka begynde.. har forsøgt a kigge på det jeg har linket til, men forstår det ikke rigtigt..

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal differentiere g(x)=0.5ln(e^(2x)-1) – x
Det er en sammensat funktion.



g(x)=0.5ln(e^(2x)-1) – x

g’(x) =
0.5 • 1/(e^(2x)-1) • 2e^(2x) - 1 =
e^(2x)/(e^(2x)-1) – 1 =
e^(2x)/(e^(2x)-1) – (e^(2x)-1)/(e^(2x)-1) =
(e^(2x)–e^(2x)+1)/(e^(2x)-1) =
1/(e^(2x)-1) =
f(x)

Svar #10
10. januar 2007 af Guruen (Slettet)

men det er det jeg ikk helt forstår, for -1 differenteret er jo ikke -1, men 0..?

0.5 • 1/(e^(2x)-1) • 2e^(2x) - 1 = <----- her er -1'et???

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Hvor går det galt?

Svar #12
10. januar 2007 af Guruen (Slettet)

netop dér.. altså.. jeg få ikke det sidste -1 på og derfor får jeg jo heller ikke det rigtige resultat.. jeg kan bare ikke se, hvordan det kommer på, da det jo forsvinder ved differentation..

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Differentier ln(e^(2x)-1) først til
1/(e^(2x)-1)·2e^(2x).
Her "forsvinder -1 ikke, da det står inde i parentesen.
Er du med hertil?

Brugbart svar (0)

Svar #14
10. januar 2007 af ibibib (Slettet)

#12 Det sidste -1 kommer fra -x som differentieret giver -1.

Svar #15
10. januar 2007 af Guruen (Slettet)

Nå ja.. jeg ved ikk hvad jeg tænkte på..

rigtigt mange tak for hjælpen.. et lys er tændt i mit mørke hovede.. hehe.. tak igen..

Skriv et svar til: opgave om diferentation/stamfkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.