Fysik
Opvarmning af vand via solarkonstanten
11. januar 2007 af
badooo (Slettet)
Dav
http://www.porten.noxy.dk/filer/walle/blakfysikuge3.doc
Vi sidder med et lille problem i opgave V 8, opgave c.
Vi kan ikke rigtig se, hvor vi får noget med meter ind. Vi vil bare have hjælp til at komme igang med den.
http://www.porten.noxy.dk/filer/walle/blakfysikuge3.doc
Vi sidder med et lille problem i opgave V 8, opgave c.
Vi kan ikke rigtig se, hvor vi får noget med meter ind. Vi vil bare have hjælp til at komme igang med den.
Svar #1
11. januar 2007 af iB (Slettet)
Jeg læser opgaven sådan, at når man skal vurdere, så har man lov til at komme med lidt antagelser hist og her. Jeg vil mene, er i nød til at lave en antagelse af, hvor stort et areal sækken med vand modtager solstråling på. Selv ville jeg gøre den antagelse som følger:
Sækken er på 15 l, tilsvarende 15 dm^3. Ud fra en meget grov antagelse om, at sækken er firkantet og 10 cm (= 1dm) tyk, vil arealet mod solen være tilnærmesesvis 15 dm^2 = 0,15 m^2
En god perspektivering er, at en elkedel leverer ca 2000 w.
Sækken er på 15 l, tilsvarende 15 dm^3. Ud fra en meget grov antagelse om, at sækken er firkantet og 10 cm (= 1dm) tyk, vil arealet mod solen være tilnærmesesvis 15 dm^2 = 0,15 m^2
En god perspektivering er, at en elkedel leverer ca 2000 w.
Svar #3
11. januar 2007 af iB (Slettet)
#2
Af ren og skær selvgodhed, vil jeg lige have lov til at tilføje, at selv om din udledning af arealet er ganske meget mere advanceret, så tror jeg ikke den er mere rigtig. En sort sæk har en ret bund, så sandheden ligger nok et sted mellem dine 0,11 m^2 og mine 0,15 m^2. Samtidig giver den ambiente varmestråling også et mindre tilskud, og derfor ville jeg selv vælge den største (min :-)) antagelse.
#0
Denne kommetar er ikke bare for at kværulere med mathon (for han har lavet svaret meget bedre end mig), men mindst lige så meget for at vise jer, hvad i selv bør overveje, når i gør antagelser om sækkens størrelse.
Af ren og skær selvgodhed, vil jeg lige have lov til at tilføje, at selv om din udledning af arealet er ganske meget mere advanceret, så tror jeg ikke den er mere rigtig. En sort sæk har en ret bund, så sandheden ligger nok et sted mellem dine 0,11 m^2 og mine 0,15 m^2. Samtidig giver den ambiente varmestråling også et mindre tilskud, og derfor ville jeg selv vælge den største (min :-)) antagelse.
#0
Denne kommetar er ikke bare for at kværulere med mathon (for han har lavet svaret meget bedre end mig), men mindst lige så meget for at vise jer, hvad i selv bør overveje, når i gør antagelser om sækkens størrelse.
Skriv et svar til: Opvarmning af vand via solarkonstanten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
