Matematik

Ligninger

11. januar 2007 af zmalik (Slettet)
Hej,

Jeg har denne her ligning som jeg har problemer med.

-0,002m+140=0,0015m-7.5
= 147,5/0.0035.

Mit spørgsmål er:

Hvordan kan det være at når jeg rykker 7.5 over på den anden side af lighedstegnet at det så ikke bliver 140-7.5? Kan noget give mig en forklaring på det? Jeg ved godt at når jeg rykker -0,002m over på den anden side så skifter man fortegn så det bliver -0,002m+0.0015.

Håber i forstod mit spørgsmål.
Tak

Svar #1
11. januar 2007 af zmalik (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

det er nogenlunde..

Svar #3
11. januar 2007 af zmalik (Slettet)

hva mener du

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Du samler m på en side og de andre tal på den anden side

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

kan du fatte det?

Svar #6
11. januar 2007 af zmalik (Slettet)

ja

Svar #7
11. januar 2007 af zmalik (Slettet)

når jeg flytter 7.5 over til 140, bliver det så ikke 140-7.5???

Svar #8
11. januar 2007 af zmalik (Slettet)

hvorfor det bliver 147.5 fatter jeg ikke.. skifter man ikke fortegn?

Svar #9
11. januar 2007 af zmalik (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

hvad er din IQ?

Svar #11
11. januar 2007 af zmalik (Slettet)

Hvorfor kloge åge.. den er noget højere end din.

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. januar 2007 af Hindsborg (Slettet)

Stop nu med at hakke på hinanden. DanielPetersen, burde du ikke hjælpe i stedet for at spilde hans tid?

Som du har skrevet ligningen, får jeg den til at se ens ud med dig. Mit endelige resultat giver så:

-0,002m+140=0,0015m-7,5

-0,002m-0,0015m=-7,5-140

-0,0035m=-147,5

m=-147,5/-0,0035

m=42142,857143

Lyder vildt, men det får jeg det nu til.

Brugbart svar (0)

Svar #13
12. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#12.
Jeg får det samme.

Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.