Matematik
funktion med ekstrema.
11. januar 2007 af
Blunk (Slettet)
Hej.
Har en funktion hvor jeg ikke kan finde lokalk minimum.
funktionen er:
x^4-4x^3
og jeg har regnet nulpunkterne ud til at være.
x= 0 og x = 4
f er aftagende i )- uendelig , 3)
f er voksende i (3 , uendelig(
og lokalt maksimum er (3,27)
men det lokale minimum kan jeg ikke finde, jeg ved alle de andre tal er rigtige, men er der nogen der kan fortælle hvordan jeg skal finde lokalkt minimum.
Tak på forhånd.
-Blunk
Har en funktion hvor jeg ikke kan finde lokalk minimum.
funktionen er:
x^4-4x^3
og jeg har regnet nulpunkterne ud til at være.
x= 0 og x = 4
f er aftagende i )- uendelig , 3)
f er voksende i (3 , uendelig(
og lokalt maksimum er (3,27)
men det lokale minimum kan jeg ikke finde, jeg ved alle de andre tal er rigtige, men er der nogen der kan fortælle hvordan jeg skal finde lokalkt minimum.
Tak på forhånd.
-Blunk
Svar #1
11. januar 2007 af Blunk (Slettet)
tror måske jeg har byttet rundt på lokalt maksimum og minimum.
Svar #5
11. januar 2007 af Blunk (Slettet)
jeg vil sige det sådan at det er en prøve vi har lavet jeg aflevere og sagde man kunne kunne finde et maksimum/minimum, men min lærer siger der er to som vi skal finde. og jeg kan ikke finde den, og det kan ingen andre i min klasse.
Svar #8
11. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)
så er f'(x)=0 når funktionen når sit toppunkt.. er du med?
Skriv et svar til: funktion med ekstrema.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
