Matematik
Er der nogen der kan?
12. januar 2007 af
nadiapiien (Slettet)
Linien m har ligningen y=-1/2x+8
og linien n har ligningen y= (1/3)x+3
Beregn koordinaterne til skæringspunktet medllem linien n og linien m.
1/2 og 1/3 er brøk
og linien n har ligningen y= (1/3)x+3
Beregn koordinaterne til skæringspunktet medllem linien n og linien m.
1/2 og 1/3 er brøk
Svar #1
12. januar 2007 af mathon
et skæringspunkt er et fællespunkt. Det betyder, at koordinaterne er ens
for skæringspunktet gælder:
-1/2x+8 = y = (1/3)x+3,
hvoraf
-1/2x+8 = (1/3)x+3....løs ligningen med hensyn til x.
Den fundne x-værdi indsætter du dernæst i enten m's eller n's ligning - hvad du finder nemmest - og beregner y.
Nu har du det søgte skæringspunkts koordinater.
for skæringspunktet gælder:
-1/2x+8 = y = (1/3)x+3,
hvoraf
-1/2x+8 = (1/3)x+3....løs ligningen med hensyn til x.
Den fundne x-værdi indsætter du dernæst i enten m's eller n's ligning - hvad du finder nemmest - og beregner y.
Nu har du det søgte skæringspunkts koordinater.
Skriv et svar til: Er der nogen der kan?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
