Matematik
plus
12. januar 2007 af
kamila90 (Slettet)
Opgaven er har saat mig fast, selvom det er en meget enkel en:
131-(16,2+59)
Først tager man minusparantesen, og skriver den sådan?
131 - 16,2 - 59
eller ska jeg først regne parantesen ud ALENE
131-(16,2+59)
Først tager man minusparantesen, og skriver den sådan?
131 - 16,2 - 59
eller ska jeg først regne parantesen ud ALENE
Svar #2
12. januar 2007 af jgthb (Slettet)
men du kan da også først regne parentesen ud først:
131-(16,2+59)=131-(75,2)
131-(16,2+59)=131-(75,2)
Svar #3
12. januar 2007 af Bacchus (Slettet)
Du kan gøre det lidt forskelligt.
Du kan først tage parentesen:
131-(16,2+59)
131-(75,2)
55,8
Eller du kan hæve minus parentesen (fortegn ændres når du hæver en minus parentes, ergo plus bliver til minus og omvendt):
131-(16,2+59)
131-16,2-59
55,8
Under alle omstændigheder samme facit, begge metoder er lovlige, det kommer lidt an på stykket hvad der bedst kan betale sig :)
Du kan først tage parentesen:
131-(16,2+59)
131-(75,2)
55,8
Eller du kan hæve minus parentesen (fortegn ændres når du hæver en minus parentes, ergo plus bliver til minus og omvendt):
131-(16,2+59)
131-16,2-59
55,8
Under alle omstændigheder samme facit, begge metoder er lovlige, det kommer lidt an på stykket hvad der bedst kan betale sig :)
Svar #4
12. januar 2007 af kamila90 (Slettet)
ok, tak. Jeg var ved at gøre følgende:
131-(16,2+59)
131-16,2+59 = 173,8 ;-)
Men det er selvf. ikke rigtige. Mange tak for jeres hjælp.
131-(16,2+59)
131-16,2+59 = 173,8 ;-)
Men det er selvf. ikke rigtige. Mange tak for jeres hjælp.
Skriv et svar til: plus
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
