Matematik

2 ligningssystemer

13. januar 2007 af dea_ferizaj (Slettet)
a) 5x+14y =-13 og -10x-28y=26
b)3x-8y =4 og -12x+32=9

hjælp!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

Hvad er problemet? Giv det et forsøg, og hvis dine udregninger.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2007 af piper (Slettet)

Nu er du ikke særlig konkret, men jeg kan hjælpe dig i gang med den første, så er den andet nok lidt lettere.

Ligningen -10*x-28*y = 26 kan ved division med -2 på begge sider omskrives til 5*x+14y = -13. Det vil sige de er lineært afhængige de 2 ligninger (og så har de også det samme løsningsrum). Derfor kan du nøjes med at se på 5*x+14y = -13.

Isoler x og se at x = (-14y-13)/5 og y = y og kan vælges frit.

Du får altså et løsningsrum med uendeligt mange løsninger. Vælg y frit og så er x udtrykt ved denne.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2007 af piper (Slettet)

Nu er jeg lige flink og hjælpe dig med nummer 2 også.

Det ses at x er entydigt bestemt af ligning to i b).

Indsæt dette i den første ligning og bestem y. Så har du altså en enkelt løsning som opfylder ligningsystemet i opg. b).

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=22280


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2007 af piper (Slettet)

Der en en åbenlys entydig bestemt løsning til ligningssystem 2, som jeg beskrev. Følg min metode.

Dog kan du godt bruge Mathons idé til ligningssystem a), men jeg tror du vil finde min omkring lineær afh. noget lettere.

Skriv et svar til: 2 ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.