Matematik

VINKEL

13. januar 2007 af ASLAK (Slettet)
I et koordinatsystem er linjerne m og n givet ved:

m: x+3y=3 og n: x=-2+4t
y=3+2t


1)Beregn den spidse vinkel mellem m og n:

mit forslag:
Kan det være noget med at finde den normalvektoren for m dvs.(1,3) og retningsvektoren for n dvs.(4,2)

og derefter bruge formlen for beregning af vinkel mellem vektorer??


kan det passe???

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Det er en mulighed. Med husk at normalvektoren er vinkelret på linjen.

Svar #2
14. januar 2007 af ASLAK (Slettet)

ibibib kan du egentlig fortælle mig hvad forskellen på en normalvektor og en retningsvektor...nu når jeg tænker over det.......

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2007 af nimarq (Slettet)

En normalvektor til en linie står vinkelret på linien.

En retningsvektor til en linie peger i liniens retning.

Svar #4
14. januar 2007 af ASLAK (Slettet)

okay tak...

kan det passe at det giver 45 grader???

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2007 af piper (Slettet)

Jo det er 45 grader. Alternativt kunne du også vælge at sige man ud af ligningen for x(t) kan skrive

t = (x(t)+2)/4

og så indsætte dette i y(t) og få at

den rette linje f(x) = (1/2)*x+4 og så slipper du for parameterfremstillingen.

x+3y=3 m kan skrives som y = -1/3x+1

Og så kan du ved at kigge på linjernes hældning bestemme vinklen:
|atan(1/2)| + |atan(-1/3) = 45deg.

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2007 af piper (Slettet)

|atan(1/2)| + |atan(-1/3)| = 45deg

Numerisk værdi på hvert led!

Skriv et svar til: VINKEL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.