Matematik
DiFF. ligning
14. januar 2007 af
hans (Slettet)
Bestem til differentialligningen:
dy/dx = -16x/y
den løsning, hvis graf går gennem punktet (0,1).
Jeg har prøvet og jeg kommer frem til:
y= kvadratroden(-16x^2+2k)
er det rigtigt?
Bestem til differentialligningen:
dy/dx = -16x/y
den løsning, hvis graf går gennem punktet (0,1).
Jeg har prøvet og jeg kommer frem til:
y= kvadratroden(-16x^2+2k)
er det rigtigt?
Svar #1
14. januar 2007 af dnadan (Slettet)
du mangler stadig at bestemme k og generelt ville man bare sige:
f(x)=sqrt(-16x^2+k)
k=integrationskonstanten, og det vil altid være en konstant, som bare lægges til, derfor er k fint.
Men indsæt nu dit punkt (x;y)=(0;1) ind i din fundne forskrift og isolér nu k...
f(x)=sqrt(-16x^2+k)
k=integrationskonstanten, og det vil altid være en konstant, som bare lægges til, derfor er k fint.
Men indsæt nu dit punkt (x;y)=(0;1) ind i din fundne forskrift og isolér nu k...
Skriv et svar til: DiFF. ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
