Matematik

Differentier

14. januar 2007 af Mahinth (Slettet)
Hej er der nogen der kan hjælpe mig med at differentiere

f(x)=(2x^2+5x)ln(x)

jeg kan slet ikke finde ud af det..

håber der er nogen der kan hjælpe..

Svar #1
14. januar 2007 af Mahinth (Slettet)

er der ingen der kan hjælpe?? plz

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2007 af jgthb (Slettet)

brug produktreglen:

(f(x)*g(x))'=
f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2007 af sigmund (Slettet)

Differentiation af produkt (jeg skriver log i stedet for ln):


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#3,

I stedet for [\iff?] skal der stå en biimplikation.

Svar #5
14. januar 2007 af Mahinth (Slettet)

hva betyder det?


er der ikk simplere måder at løse det på`?

for jeg forstår det virkelig ikke.. forstår det første men efter 1. medførelsespil går jeg af ;(

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2007 af sigmund (Slettet)

OK, måske må jeg inkludere flere mellemregninger.

Vi skal differentiere funktionen med forskriften



Dette gøres ved anvendelse af produktreglen:



Her sætter vi (jeg skriver log i stedet for ln, men læs det som ln)



Så fås de afledte:



Dette sættes ind i produktreglen, og vi får



Sidste led ganges ud, og vi får


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=22452

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2007 af chrisogchoko (Slettet)

er din ligning f(x)=(2x^(2)+5x)ln(x) ??

For så har jeg fået resultatet:

(4x+5)*ln(x)+2x+5


Skriv et svar til: Differentier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.