Matematik
MAT problem
15. januar 2007 af
CCU (Slettet)
Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig efter forskriften y = 31,5 · 0,887t ,
hvor t er tiden.
a) Bestem t for y = 19
Nitratindholdet n i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften n = 20,3 + 61,4 · 0,884t ,
hvor t er tiden
b) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15
c) Bestem en forskrift for nitratindholdet som funktion af vitaminindholdet
hvor t er tiden.
a) Bestem t for y = 19
Nitratindholdet n i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften n = 20,3 + 61,4 · 0,884t ,
hvor t er tiden
b) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15
c) Bestem en forskrift for nitratindholdet som funktion af vitaminindholdet
Svar #1
15. januar 2007 af Peter_F (Slettet)
a) Her skal du for t løse ligningen 19=31,5*0,887t. Med andre ord skal du isolere t.
b) Vitaminindholdet som funktion er tiden er y = 31,5 · 0,887t.
Vitamindholdet, y=15. Her skal du løse ligningen 15=31,5*0,887t.
Den fundne t-værdi indsættes så i n = 20,3 + 61,4 · 0,884t og n bestemmes.
c) Nitratindholdet som funktion af vitaminindholdet betyder at du skal have n på den ene side af lighedstegnet og y på den anden side af lighedstegnet.
Du skal derfor isolere t i y= 31,5 · 0,887t og indsætte det fundne t i n = 20,3 + 61,4 · 0,884t.
Håber det var hjælp, ellers så bare spørg.
b) Vitaminindholdet som funktion er tiden er y = 31,5 · 0,887t.
Vitamindholdet, y=15. Her skal du løse ligningen 15=31,5*0,887t.
Den fundne t-værdi indsættes så i n = 20,3 + 61,4 · 0,884t og n bestemmes.
c) Nitratindholdet som funktion af vitaminindholdet betyder at du skal have n på den ene side af lighedstegnet og y på den anden side af lighedstegnet.
Du skal derfor isolere t i y= 31,5 · 0,887t og indsætte det fundne t i n = 20,3 + 61,4 · 0,884t.
Håber det var hjælp, ellers så bare spørg.
Skriv et svar til: MAT problem
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
