Matematik

3 grads ligning

16. januar 2007 af juliegg (Slettet)
Hej er der en som kan hjælpe mig med at løse denne opgave?

Løs ligningen:

2x^4+3x^3-4x^2-3x+2=0

PÅ forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

Faktoriser venstre side.

2x^4 + 3x^3 - 4x^2 - 3x + 2 = 0

Det får jeg til..

(x-1)(x+1)(x+2)(2x-1) = 0

...og benyt nulreglen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2007 af Waterhouse (Slettet)

Hmm, det der er en fjerdegradsligning. Du kan reducere den til en tredjegradsligning ved at se, at 1 er rod i polynomiet, og så lave polynomiers division...derefter kan du prøve, om der er andre oplagte rødder, så du kan komme ned på en andengradsligning.

Ellers stopper du bare ind i http://planetmath.org/?op=getobj&from=objects&name=QuarticFormula :P

Svar #3
16. januar 2007 af juliegg (Slettet)

ok men jeg kan ikke finde rødderne selvom jeg benytter nulreglern..

Svar #4
16. januar 2007 af juliegg (Slettet)

ok men så bliver den ene x=-1 men hvad så med de andre?

Skriv et svar til: 3 grads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.