Matematik

endnu en mat opg:)

14. marts 2004 af girly (Slettet)
hey dejlige mennesker er der lige nogle der vil kigge på ENDNU en opgave?

A(-3,4) og B(2,7) er to punkter i et koordinatsystem. Bestem en ligning for de punkter P(x,y), der opfylder at

længden AP = længden BP


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Vektor AP=(x+3,y-4)
Vektor BP=(x-2,y-7)
længden af disse skal så sættes lig hinanden (sqrt((x+3)^2+(y-4)^2) osv). Du vil så komme frem til et eller andet udtryk for y eller x. Jeg fik y=-10/6x-14/3
Er ikke sikker på det er rigtigt. Du må hellere regne det efter. Det gik lidt stærkt... :)

Svar #2
14. marts 2004 af girly (Slettet)

jeg har fået y= (28-10x)/6 !?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

ja - det er det samme :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

hov sry - der skulle stå -10/6+14/3

Svar #5
14. marts 2004 af girly (Slettet)

nu er jeg forvirret!:(

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

hvorfor dog det... Det du har fået er det samme som mig. Det virker da på en eller anden måde opløftende? :D (selvom vi sikkert begge to ikke kan regne)

Svar #7
14. marts 2004 af girly (Slettet)

hehe:), men hvor er dit x i din udregning det er det der gør mig forvirret..."hov sry - der skulle stå -10/6+14/3"

Svar #8
14. marts 2004 af girly (Slettet)

er dette så den endelige ligning? altså den vi kan finde ud af at regne;)

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

nej - det du fandt er det rigtige. Mit var bare en skrivefejl. Den rigtige funktion er y=2.5x+4.667 eller 10/6x+14/3 :)

Svar #10
14. marts 2004 af girly (Slettet)

sorry jeg kan ikke se hvordan y= (28-10x)/6 og 10/6x+14/3 passer sammen:(

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

der er jo bare divideret med 6 på begge to og så er 28/6 forkortet med 2... :)

Svar #12
14. marts 2004 af girly (Slettet)

burde det så ikke være 10x/6-14/3?

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

ehh...kan ikke helt se forskellen, men det må du vel selv om...

Svar #14
14. marts 2004 af girly (Slettet)

jo... 10x og et minus istedet for plus

Svar #15
14. marts 2004 af girly (Slettet)

er dette så den endelige ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #16
14. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

det var en skrivefejl sagde jeg jo... jeg fik ligesom dig Y=(-10x+28)/6=
-2.5x+4.667

Nu vil jeg smutte i seng så jeg er klar til terminsprøve imorn... så skriver ikke mere nu... godnat :)

Brugbart svar (0)

Svar #17
14. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Det er udtrykket for y ja, men du mangler jo så stadig at udtrykke x ved y. godnat

Svar #18
14. marts 2004 af girly (Slettet)

godnat og tusinde tak for hjælpen.....held og lykke til terminsprøven!!!!

Skriv et svar til: endnu en mat opg:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.