Matematik

Problemer!!

19. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)
Jeg har denne opg.

Benzinforbrug ved en bestemt bil, ved forskellige hastigheder, der er ik opgaven opgivet 2 hastigheder og forbrug:

Hastighed for bilen: 70 forbrug: 6,2 liter
Hastighed: 120 km/t forbrug:11,00 liter pr. 100 km.

Der antages, at benzinforbruget er en eksponentiel voksende funktion af hastigheden.

Skal vel så bare bruge y=ax + b ? Har bare glemt fremgangsmåden?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2007 af sigmund (Slettet)

Benzinforbruget er eksponentielt voksende, dvs. at det følger forskriften

f(x) = b*a^x,

hvor f(x) er benzinforbruget og x er bilens hastighed. a og b er konstanter, der skal bestemmes.

Ved indsættelse af de to punkter -- (70,6.2) og (120,11) -- fås to ligninger med to ubekendte:

$">$">$">

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#1,

Shit, jeg prøver en gang til:

Benzinforbruget er eksponentielt voksende, dvs. at det følger forskriften

f(x) = b*a^x,

hvor f(x) er benzinforbruget og x er bilens hastighed. a og b er konstanter, der skal bestemmes.

Ved indsættelse af de to punkter -- (70,6.2) og (120,11) -- fås to ligninger med to ubekendte:




Disse ligninger løses, hvormed konstanterne a og b findes.

Et hint til løsningen: divider ligning 2 med ligning 1.

Skriv et svar til: Problemer!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.