Matematik
matematik hjælp.
20. januar 2007 af
smartgirl07 (Slettet)
jeg skal have denne her opgave løst, men jeg kan ikke finde ud af den og håber på at i kan hjælpe mig.. :)
to skibe A og B sejler med konstant hastighed parallet med en kystlinje l.
A sejler i afstanden 1200 meter fra l, mens B sejler i afstanden 1000 meter fra l. klokken 12.00 er vinklen v mellem sejleretningen for A og sigtelinjen fra A til et fyrtårn F lig med 40 grader, mens det for B, gælder, at den tilsvarende vinkel u er lig med 48 grader.
beregn afstanden fra hvert af de to skibe til fyrtårnet.
beregn afstanden mellem skibene
et halvt minut senere er v=42 grader og u=51 grader
beregn det tidspunkt hvor de to skibe passerer hinanden..
håber der er nogen som kan hjælpe mig..
to skibe A og B sejler med konstant hastighed parallet med en kystlinje l.
A sejler i afstanden 1200 meter fra l, mens B sejler i afstanden 1000 meter fra l. klokken 12.00 er vinklen v mellem sejleretningen for A og sigtelinjen fra A til et fyrtårn F lig med 40 grader, mens det for B, gælder, at den tilsvarende vinkel u er lig med 48 grader.
beregn afstanden fra hvert af de to skibe til fyrtårnet.
beregn afstanden mellem skibene
et halvt minut senere er v=42 grader og u=51 grader
beregn det tidspunkt hvor de to skibe passerer hinanden..
håber der er nogen som kan hjælpe mig..
Svar #2
20. januar 2007 af sigmund (Slettet)
Har du tegnet situtationen op? Gør det, og du hjælper både dig selv og os andre (hvis du gider at lægge tegningen på peecee.dk, selvfølgelig...)
Det ser ud til at opgaven kan klares ved basal trigonometri. Jeg vil ikke gå i gang med den nu... Jesus Christ, se hvad klokken er!
Det ser ud til at opgaven kan klares ved basal trigonometri. Jeg vil ikke gå i gang med den nu... Jesus Christ, se hvad klokken er!
Skriv et svar til: matematik hjælp.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
