Matematik
Rente
20. januar 2007 af
growern (Slettet)
Et beløb på 3200 kr, der forrentes med en fast årlig rente, er i løbet af 10 år vokset til 3996.45 kr. Hvor stor er den årlige rente? Hvad er den tilhørende fremskrivningsfaktor?
Tak på forhånd.
Tak på forhånd.
Svar #2
20. januar 2007 af Thea-s (Slettet)
Tror nok du skal bruge følgende formel:
Kn = K*(1+r)^n
Hvor Kn er det beløb du ender med at have, K er det beløb der startes med at forrente, r er renten i % og n er antal år. Når du har isoleret n i ovenstående formel får du:n = ln(Kn / K) / ln(1+r)
Okay?
Kn = K*(1+r)^n
Hvor Kn er det beløb du ender med at have, K er det beløb der startes med at forrente, r er renten i % og n er antal år. Når du har isoleret n i ovenstående formel får du:n = ln(Kn / K) / ln(1+r)
Okay?
Svar #3
20. januar 2007 af Thea-s (Slettet)
Undskyld, læste forkert, troede du skulle finde n.. Men når du har isoleret r får du:
e^((ln(Kn/K)/n) -1
Okay?
e^((ln(Kn/K)/n) -1
Okay?
Skriv et svar til: Rente
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
