Matematik
Løs ligningen
21. januar 2007 af
MinSkat (Slettet)
Hej. Kan ikke få min løsning til at passe med grafregneren.
Der gives:
f(x) = x * 2^(x)
Løs ligningerne:
f'(x) = 0 Denne har jeg regnet idet f'(x) = 2^(x) + x * 2^(x) * ln(2)
f(x) = f'(x) Her opstår problemer idet jeg får:
2^(x) + x * 2^(x) * ln(2) = x * 2^(x)
2^(x) = -ln(2)
x = log(-ln(2))/log(2) = !! Dette kan jo ikke lade sig gøre idet -ln(2) giver et negativt tal. Ved jeg har overset noget eller har gjort noget helt galt. Håber der er hælp at hente.
Mange tak..
Der gives:
f(x) = x * 2^(x)
Løs ligningerne:
f'(x) = 0 Denne har jeg regnet idet f'(x) = 2^(x) + x * 2^(x) * ln(2)
f(x) = f'(x) Her opstår problemer idet jeg får:
2^(x) + x * 2^(x) * ln(2) = x * 2^(x)
2^(x) = -ln(2)
x = log(-ln(2))/log(2) = !! Dette kan jo ikke lade sig gøre idet -ln(2) giver et negativt tal. Ved jeg har overset noget eller har gjort noget helt galt. Håber der er hælp at hente.
Mange tak..
Svar #1
21. januar 2007 af Matkaj
2^(x) + x * 2^(x) * ln(2) = x * 2^(x)
2^(x) = -ln(2)
Er ikke rigtigt
Begynd med at dividere igennem med 2^x på begge sider af =
2^(x) = -ln(2)
Er ikke rigtigt
Begynd med at dividere igennem med 2^x på begge sider af =
Svar #2
21. januar 2007 af MinSkat (Slettet)
Jeg kan stadig ikke få det til at passe.
Forstår ikke hvordan det hjælper mig at dividere igennem med 2^x
får jeg så: 1 + x * ln(2) = x ? For dette kan jeg jo ikke bruge. Men er heller ikke sikker på det division.
Forstår ikke hvordan det hjælper mig at dividere igennem med 2^x
får jeg så: 1 + x * ln(2) = x ? For dette kan jeg jo ikke bruge. Men er heller ikke sikker på det division.
Skriv et svar til: Løs ligningen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
