Matematik
cirkel + tangent
21. januar 2007 af
juliegg (Slettet)
er der en som kan hjælpe:
linjen y=3/4x-10,5 er tangent til en cirkel der har centrum i punktet(16,14) bestem ligning for cirkel
linjen y=3/4x-10,5 er tangent til en cirkel der har centrum i punktet(16,14) bestem ligning for cirkel
Svar #1
21. januar 2007 af allan_sim
#0.
For at bestemme cirklens ligning har du brug for radius og centrum. Du kender allerede centrum og mangler således at finde radius.
Eftersom linjen er tangent, er afstanden fra linjen til centrum lig med radius. Find derfor denne afstand og sæt dine oplysninger ind i cirkelligningen.
For at bestemme cirklens ligning har du brug for radius og centrum. Du kender allerede centrum og mangler således at finde radius.
Eftersom linjen er tangent, er afstanden fra linjen til centrum lig med radius. Find derfor denne afstand og sæt dine oplysninger ind i cirkelligningen.
Svar #2
21. januar 2007 af juliegg (Slettet)
jamen så bliver det a*c=-1
og 3/4*c=-1 så c=-4/3 men en radius kan jo ikke være negativ?
og 3/4*c=-1 så c=-4/3 men en radius kan jo ikke være negativ?
Skriv et svar til: cirkel + tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
