Matematik
2 asymptoter her!
21. januar 2007 af
ElectrcBoogie (Slettet)
Jeg har denne funktion:
f(x)=3x-5+(1/x)
Den har to asymptoter, og jeg skal finde ligningerne til dem! Men jeg troede at det kun var polynomiumsbrøker som havde asymptoter?
En der kan hjælpe mig her?
f(x)=3x-5+(1/x)
Den har to asymptoter, og jeg skal finde ligningerne til dem! Men jeg troede at det kun var polynomiumsbrøker som havde asymptoter?
En der kan hjælpe mig her?
Svar #1
21. januar 2007 af jgthb (Slettet)
det er det ikke. men dette kan nu sagtens skrives som en polynomiumsbrøk:
f(x)=3x-5+(1/x) <=>
f(x)=3x*x/x-5x/x+1/x <=>
f(x)=(3x^2-5x+1)/x
vær så artig
f(x)=3x-5+(1/x) <=>
f(x)=3x*x/x-5x/x+1/x <=>
f(x)=(3x^2-5x+1)/x
vær så artig
Svar #2
21. januar 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)
Ahh, mange tak! Så må det betyde at der er en skrå asymptote, hvor ligningen kan findes ved polynomiers division!
Men nu ligger landet sådan, at jeg ikke kan det der med polynomiers division! Går ud fra jeg bare skal dividere (3x^2-5x+1) med x ?
Kan du assistere?
Men nu ligger landet sådan, at jeg ikke kan det der med polynomiers division! Går ud fra jeg bare skal dividere (3x^2-5x+1) med x ?
Kan du assistere?
Svar #3
21. januar 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)
Har fundet den lodrette, så den skrå må være den sidste! En der kan hjælpe med den?
Skriv et svar til: 2 asymptoter her!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
