Matematik

To ligninger med to ubekendte

23. januar 2007 af MiluA (Slettet)
Hej folkens.

Er helt ny herinde, med fed side by the way..

Jeg mangler hjælp til en matematik opgave, hvor jeg skal regne to ligninger med to ubekendte ud på en TI-84 PLUS.

Jeg kan sagtens finde ud af at regne den på papiret, men jeg har simpelthen glemt, hvordan det skal løses på en lommeregner.

Jeg har to linjer:
m: 2x+3y=4
n: -3x+y=5

Jeg skal som sagt finde skæringspunktet mellem disse to linjer vha. TI-84 PLUS..

Håber nogle vil hjælpe mig.. På forhånd tak.. :)

Michael Lund

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2007 af 04w-jt (Slettet)

Du skal bare isolere y i de 2 ligninger, og så skal du tegne dem på den lommeregner. Deres skæringspunkt er svaret på dit problem.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Enten som nævnt i #1 eller også skal du taste ligningerne ind som matricer.

Svar #3
23. januar 2007 af MiluA (Slettet)

Ja tak.

Men er der ikke én der vil skære det ud i pap for mig. Er helt nybegynder hvad sådan en lommeregner angår. Matricer ved jeg ikke hvad er..

Kan I ikke sige hvilke knapper jeg skal trykke på?

:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2007 af rexden1

du skal trykke på Y= øverst til venstre, her indtaster du dine to ligninger: efter du har isoleret y

tryk derefter på graf

linjerne vil nu blive tegnet. og du vil kunne se de skærer hinanden, herefter kan du aflæse skæringspunktet

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2007 af rexden1

du skal trykke på Y= øverst til venstre, her indtaster du dine to ligninger: efter du har isoleret y

tryk derefter på graf

linjerne vil nu blive tegnet. og du vil kunne se de skærer hinanden, herefter kan du aflæse skæringspunktet

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2007 af rexden1

du skal trykke på Y= øverst til venstre, her indtaster du dine to ligninger: efter du har isoleret y

tryk derefter på graf

linjerne vil nu blive tegnet. og du vil kunne se de skærer hinanden, herefter kan du aflæse skæringspunktet

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2007 af mathon

se
ttp://peecee.dk/?id=24377

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. januar 2007 af mathon

vi prøver igen
http://peecee.dk/?id=24408

Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.